3 Comments

Ha Lieve, dankjewel voor de nieuwsbrief.

Toen ik van de week hoogte kreeg van de podcast Search Engine, via het podcast kanaal van reply all, zat ik met wat vraagtekens.

Het laatste wat ik over/van PJ Vogt te horen kreeg was de situatie rondom zijn invloed op de toxische werkcultuur bij Reply All en Gimlet. Hoe kan het dat het kanaal van Reply All nu zijn nieuwe pocast promoot? Is de situatie intern bijgelegd?

Na wat zoekopdrachten vind ik hier geen antwoorden op. Enkel analyses dat Search Engine de 'joy' van reply all weer terug weet te brengen.

Weet jij meer van deze situatie?

Expand full comment
author

Ha Jesse. Goeie vraag, want die vraag kwam afgelopen weekend ook op bij iemand anders waar ik mee over deze podcast sprak. Mogelijk is het intern bijgelegd, mogelijk heeft Audacy deze feed drop 'gekocht' van wijlen Gimlet, mogelijk heeft iemand het stiekem gedaan. Maar dit is slechts gissen.

Het enige zinnige wat ik er over kan zeggen is dat 'gecanceld worden' doorgaans betekent dat je even een tijdje je mond moet houden en dan weer verder kan gaan met waar je gebleven was - of je nu televisiepresentator bent of president van een democratie die heeft opgeroepen tot het bestormen van het eigen parlement...

Expand full comment

Dat lijkt mij ook de verklaring. (al vind ik de optie dat Audacy een feed drop bij Gimlet zou hebben gekocht even hilarisch als deprimerend )

Het verwarrende van dit soort situaties vind ik dan toch dat het moment van 'cancelen' zich zo duidelijk en uitgesproken voordoet maar dat het met een schone lij verder gaan soms (meestal? ik heb de getallen niet) vrij geruisloos gebeurt. Ik zoek dan toch snel naar het grote mea culpa interview.

Expand full comment